Sedasyon

Wiki Article

Binalacak tıbbi sorunlemin niye olacağı acı veya zor durumuna göre sedasyon farklı türlere ayrılır. Sedasyonun bilinç yatıştırma tesirinin şiddetine için ilaç dozunun verilmesi ile belirlenen sedasyon türleri şu şekilde sıralanabilir:

Ilgisiz kazançnlığı , ateş, kulak enfeksiyonu veya burnu tısözı olan hastalarda sedasyon tedavisi tercih edilmez.

Sedasyon ile diş tedavisi, diş çalışmalemleri sırasında hastaların rahatlamasına ve rahatça hissetmesine yardımcı çıkmak muhtevain kullanılan otları deyiş etmektedir.

Sedatif çarelar; hastanın yaşına, cinsiyetine ve afiyet durumuna isabetli olarak verilmektedir. Bazı kârlemler için yeğni veya minimal sedasyon ehliyetli olmaktadır.

Dissosiasyon: Dissosiasyon, tutarlı kadar sedasyonun bir kırat henüz şiddetli halinde denir. Beynin yüksek merkezlerine duyusal ihtarların yetişmesinı kırıcı önlemlardan yararlanılır. Bu sedasyon seviyesinde marazlı etrafından kopmuş olsa da mantıklı uyaranlara cevap verebilir.

Sedasyon; Belli hizmetlemler esnasında düşünceyı, rahatsızlığı ve ağrıyı azaltmak ciğerin sakinleştirici kullanılmasına denir. Bu muamelat bazı ağızdan alınan otlarla bazı de enjeksiyon aracılığıyla maruz anesteziklerle gestaltlır.

Diş hekimliği fobisi kısaca dental fobisi bulunan hastalar bağırsakin sedasyon bir zorunluluk olmaktadır. Sedasyonun diğer bir faydası ise sedasyon uygulayarak dış hekimince yapılan müdahale hastayı rahatlatmış başüstüneğu ciğerin bir ahir dental muayeneye gelişini kolaylaştırmaktadır.

Psikolojik açıdan risk oluşturmamak adına da bu yol ile diş tedavileri konstrüksiyonlabilmektedir. 

Sedasyonda kişiye huy yolundan ağrı kesici ve yumuşak rahatlatıcı ilaç kombinasyonları uygulanıyor. Bu dermanlar hastada kolay bir uyku hali ve rahatlama hissi oluşturuyor.

Kolonoskopi ve endoskopi tipik olarak hazım sistemi ile alakadar koşullar ve sorunlar konusunda uzmanlaşmış gastroenterologlar aracılığıyla örgülır. Yöntem mirlamadan önce pestil, ayakta tedavi merkezindeki özel bir odada yahut gastroenteroloğun ofisinde bir masaya yatar.

çağcıl sedasyon çoklukla çok güvenlidir fakat hala bir yön bulaşık ve komplikasyon riski barındırmaktadır. Kat etkisinde bırakır umumiyetle gelgeç olmakla birlikte, bazıları uzun vadeli sorunlara neden olabilir.

Orta: Nüfus kendini uykulu hisseder ve bilinç kaybedebilir ancak gine de sesli ve Sedasyon Nedir ağrılı uyaranlara yanıt verilir.

Sökel ve rahatsız yakınlarına sedasyonun gerekliliği ve komplikasyonları anlatılarak makalelı ve sözlü cevaz olan onam formları behemehâl imzalatılmalıdır.

Sedasyon diş tedavilerinde ekseriya cerrahide kullanılıyor. Sedasyonun riski çok düşüktür. Genel duyum yitimi kuruluşlamayan ya da mahzur olan kişilere sedasyon uygulanmıyor. Hatta hatır rahatsızlığı kabilinden belli mizaç sorunu olanlara da önce tetkikler mimarilması şartıyla uygulanabiliyor. Diş tedavisinde sedasyon haysiyetiyle yalnızca bir komplikasyon gelişebiliyor.

Report this wiki page